Praktiska resurser

Praktisk hjälp

Denna sida är till för att hjälpa till med lite praktiska saker inför ert Stockholm besök. Var kan man flyga till vår kungliga huvudstad, tåg eller bil. Vart kan man vända sig till om man behöver finansiering inför semestern.

Olika ressätt till Stockholm
Beroende på var i landet man bor avgör nog till stor del hur man skall resa till Stockholm. Vill man flyga till Stockholm så kan man flyga till Bromma från följande svenska städer:
Ronneby
Jönköping
Växjö
Trollhättan
Visby
Kalmar
Halmstad,
Ängelholm
Helsingborg
Malmö
Umeå
Åre-Östersund
Sundsvall

Till Arlanda flygplats kan man flyga från väldigt många svenska städer. För att få en bra överblick över vilka flygplatser som trafikerar sträckan man kan titta här på Swedavias hemsida. Arlanda är Sveriges största flygplats och man tar sig in till centrala Stockholm på en drygt 40 minuter med bil eller via tåg tar det ca 20 minuter med Arlanda Express. Behöver man hotell i Arlanda rekommenderar vi att man tittar på www.arlandashotell.se . denna sajt jämför priserna på hotell i Arlanda. I övrigt så finns i stort sett alla stora hyrbilsföretag representerade i runt de båda flygplatserna i Stockholm om man vill hyra en bil för att ta sig runt i staden.

Tåg till Stockholm
Med tåg kan man ta sig till Stockholm från de flesta orterna i Sverige. Även om ens egen ort inte har direkttrafik till staden så kan man oftast hitta en närliggande ort som trafikerar sträckan. Priset på tågresan varierar beroende på avgångsort men man skall hålla utkik på SJ,s hemsida då de ibland har röda priser på vissa avgångar, där kan man spara pengar.

Finansiering av resa
Behöver ni ta ett lån för att finansiera semestern så rekommenderar vi att ni tittar på Bank24 som jämför Sveriges alla banker och långivare. Se till att ni lånar pengar av rätt bank så inte onödiga räntekostnader drabbar er.